EKOLOGISKA

NÖTKÖTTSLÅDOR

Vi erbjuder närproducerade, hängmörade, ekologisk, naturbeteskött,

KRAV-Certifierade Nötköttlådor, 219 kr/kg (inkl moms).

Runt 18-22 kg väger en låda och ungefär hälften är styckdetaljer

och ungefär hälften är färs. Allt är tydligt uppmärkt och vakuumförpackat,

bara att stoppa in i frysen när du kommer hem.


Vi har två olika lådor att välja på:

 KRISTIANS ENTRECOTE-LÅDA och ANNAS FILÉ-LÅDA

där man då blir garanterad filé eller entrecote i sin låda.


Innehållet på styckdetaljer och färs varierar från låda till låda

(beror på hur det enskilda djuret slaktar), styckaren fördelar rättvist

innehållet i lådorna. Exempel på olika styckdetaljer en låda kan innehålla:

Entrecote eller Oxfilé, Högrev, Innanlår, Nötrulle, Rumpstek/ Flankstek,

Ryggbiff, Grytbitar, Bogstek, Ytterlår, Rostbiff/Rostas samt Fransyska.


Vi erbjuder alla våra kunder att prenumerera på en låda

med utlämning 1 eller 2 gånger per år: 


Priser för 2024

Ordinarie köttlåda med utlämning juni eller november:   219 kr/kg

Prenumeration med utlämning 1 gång per år (juni eller november) 209kr/kg

Prenumeration med utlämning 2 gånger per år (juni och november) 205kr/kg

Nötfärs säljs vid utlämningar imån av tillgång

Köttet hanteras och transporteras i en obruten kylkedja.

Lådorna hämtas på gården på utsatt tid. Betalning sker via swish eller faktura.


FRÅN GÅRD

TILL BORD

Slakten sker på KRAV- och livsmedelsgodkänt slakteri där både djur och kött veterinär-besiktigas. Efter det hängmöras köttet i temperaturkontrollerat kylrum under 2 veckor.


Mörningen är en mycket viktig process för att få ett mört och saftigt kött. Processen innebär att köttets egna enzymer bryter ner protein samtidigt som köttets vattenhalt minskar betydligt. Man slipper således att betala ett högt kilopris för vattnet som annars följer med till tillagningen och man får ett smakrikare kött.


Ett djur delas därefter i ca 10 lådor, vikten per låda beror på djurets slaktvikt (18-22kg). Köttet finstyckas benfritt av duktiga styckare, detaljerna packas styckvis om ca 1 kg. Styckaren fördelar innehållet i lådorna rättvist, därmed varierar innehållet från

låda till låda. Färsen som mals innehåller mindre än 10 % fett och packas

i förpackningar om ca 500 g. Alla detaljer i lådan är vaccumpackat, är tydligt

märkta med etikett med förpackningsdag samt vilken styckningsdetalj den innehåller.

Det gör att lådorna är färdigt för frysen när du kommer hem.

Samma dag som styckning sker kan de som beställt hämta sin låda.


När du får din låda kan Nötdetaljerna med fördel möras i kylen ytterligare, ända fram till sista förbrukningsdag – då är det dags att stoppa in dem i frysen och  mörningsprocessen stannar. Köttet ska då ligga i kylen i max 4 grader och vacumförpackningen ska hållas hel. Allt kött som vacummöras ska luftas i några minuter innan tillagning.


Nötfärsen ska däremot frysas in omgående om du inte tillagar den direkt. Enligt märket "Svensk Kött" håller sig Nötkött i frysen (-18*) upp till ett år. Räknat att en portion kött är 175 gram, så räcker en köttlåda på ca 16 kg till över 90 portioner. På ett hushåll på två personer är det ca 45 middagar. Drygt 10 kg kött får plats på en hylla i ett frysskåp.

Lyckans Lantgård

Vi erbjuder hängmörade, KRAV-certifierade, ekologiska kvalitets köttlådor från Nöt.

Hos oss ska både djur och människor må bra samtidigt som vi producerar öppna landskap.


Varmt Välkomna till Oss!


kschentz@hotmail.com

Kristian: 070 - 6916138  Anna: 070-8770656


Gårdsadress: Boarp Stensberg 1, 341 91 Ljungby


Hemsidan är skapad av Kristian Schentz, Lyckans Lantgård © 2023